KAM PODARITI RABLJENE IGRAČE?

Dodano: 18.05.2020

Z darovanjem otroških igrač, le tem ponudite novo priložnost, da ponovno oživijo in opravijo svoje poslanstvo. Če vašemu otroku igrača več ni pri srcu, še ne pomeni, da ne bo osrečila nekoga drugega.

S tem ko podarjate, naredite nekaj koristnega tudi zase. Na ta način pomagate drugim otrokom, hkrati pa se boste znebili nereda v hiši, kar znanstveno dokazano pripomore k boljšemu počutju.

Proti koncu članka sem omenila, kam z rabljenimi igračami, ki jih ne potrebujete več.


PET NASVETOV ZA PODARJANJE IGRAČ:

Pri izbiri vključite otroke:
Pogosta napaka staršev je, da igrače izbirajo takrat, ko otrok ni doma. To je problematično iz dveh razlogov. Prvič, otroci ne bodo navdušeni, ko bodo ugotovili, da jim manjka najljubša igrača. Drugič, zamudili boste priložnost, da svojega otroka naučite dobrodelnosti in darovanja.

Pojdite skozi vse igrače:
Dobro preglejte vse in izločite uničene ter poškodovane igrače. Če je možno, jih popravite!

Operite in očistite igrače:
Preden predate paket, je priporočljivo, da igrače očistite ali operete. Ne bo vam vzelo veliko časa, igrače pa bodo izgledale kot nove.

Spakirajte v škatle:
Da bodo vaše igrače varno prispele na cilj, je ključna izbira primerne in kakovostne embalaže. Ta mora zagotavljati varnost pošiljke pred morebitnimi poškodbami.

Najdite ustrezne ustanove za doniranje:
Najprej vprašajte prijatelje in znance, mogoče bo kdo od njih z veseljem sprejel paket. Druga možnost so: Varne hiše, Materinski domovi, Pediatrične klinike, Vrtci, Šole, Zveza prijateljev mladine Slovenije - ZPMS, Rdeči Križ Slovenije, Karitas, UNICEF, Humana, Anina Zvezdica…

Igrače pa lahko, čisto enostavno (in brez stroškov), podarite tudi preko našega portala DingDong.si

Vas zanima kako to storite?
Uporabnik, ki želi podariti artikel, ga naloži na DingDong.si, uporabnik, ki si ga želi, pa ga označi za prevzem. Kurir dostavne službe se oglasi na naslovu pošiljatelja in ga dostavi na naslov prejemnika. Prejemnik prevzame artikel in plača samo stroške dostave.

 

POJDI NA STRAN
 

Hvala da podarjate!


Avtor: Nuša

Naložbo izdelave spletne strani, mobilne aplikacije, spletne trgovine in rezervacijske platforme sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Sofinanciranje je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing.

2 paket