KAKO PRIPRAVITI OMARO NA POMLAD?

Dodano: 22.03.2020

20. marca se je začela koledarska pomlad. Narava se bo po (pre)dolgi zimi spet prebudila, zacvetele bodo prve spomladanske cvetlice, nove cvetove in liste pa bodo dobila tudi drevesa. In ker bo postajalo vse topleje, je zdaj pravi čas, da se na lepše dneve pripravimo tudi sami in si preuredimo omaro. 

Nekaj nasvetov za ureditev omare:

ODSTRANIMO NEPOTREBNA OBLAČILA
Iz omare odstranimo vsa ne-sezonska toplejša oblačila in jih do prihodnje zime pospravimo drugam. Bunde in plašče nadomestimo z vetrovkami in jopicami, ki bodo prišle prav ob nekoliko toplejših temperaturah.
 
PREGLED OBLAČIL
Iz omare damo vsa oblačila, in tista, ki jih dalj časa nismo nosili ali jih sploh nismo nikoli oblekli, in jih tudi ne nameravamo, podarimo, in tako poskrbimo, da ne bodo končala v zabojniku za oblačila. Tako v omari naredimo prostor za oblačila, ki jih uporabljamo, ker pa je čas primeren tudi za sezonsko nakupovanje, bo v omari prostor tudi za nova oblačila. 
 
OBLAČILA, PRIMERNA DOGODKU
Oblačila prerazporedimo tudi glede na uporabo. V en del obesimo večerna oblačila in oblačila za druge posebne priložnosti, v drug del oblačila, ki jih nosimo v službo, svoj del pa naj dobijo tudi preprosta oblačila, ki jih nosimo doma.
 
UREJANJE KRATKO/DOLGO
Ker bomo v tem času še vedno potrebovali majice z dolgimi rokavi, je smiselno, da uredimo omaro tako, da na eno stran zložimo majice z dolgimi, na eno pa s kratkimi rokavi. Da omogočimo še večjo preglednost, jih lahko zložimo po barvah.
 
POGOSTOST UPORABE
Oblačila, ki jih nosimo bolj pogosto, zložimo v sprednji del omare na primerno višino, da jih bomo zlahka opazili. Česar ne nosimo, prestavimo v nižji del ali v zadnji del omare. Pri tem naredimo še nekaj prostora na nova oblačila, ki jih bomo ob menjavi letnega časa skoraj zagotovo kupili.
 
POPRAVIMO STARA OBLAČILA
Starih oblačil z napako (menjava gumbov, zadrge) ne mečimo stran. Če gre za enostavna popravila, ki jih lahko opravimo sami, to storimo, saj jih, četudi vemo, da jih ne bomo nosili, še vedno lahko podarimo. Če so oblačila res neuporabna, jih odložimo v najbližjem zabojniku, ki je namenjen zgolj zbiranju oblačil. 
 
PAZIMO, KAJ KUPIMO
Ko kupujemo nova oblačila za svojo garderobo, najprej pomislimo, ali je kos sploh smiselno kupiti. Premislimo, s čim ga bomo kombinirali, in nikar ne kupujmo oblačil, pri katerih že ob nakupu nismo prepričani, če jih bomo sploh oblekli, saj s tem najverjetneje samo zasedamo prostor v omari.

ČEVLJI
Če je le možno, čevlje ločimo od oblačil. Pospravimo gležnarje in toplejšo obutev, ki smo jo nosili pozimi, in na enak način, kot smo preuredili omaro, to storimo tudi z omaro za čevlje. Ločimo elegantno obutev z visokimi petkami od superg, ki so primerne za vsak dan, pri tem pa upoštevamo tudi to, kako pogosto obujemo par obutve.


Avtor: Nuša

Naložbo izdelave spletne strani, mobilne aplikacije, spletne trgovine in rezervacijske platforme sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Sofinanciranje je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing.

2 paket