ZAKAJ PODARITI RABLJENA OBLAČILA?

Dodano: 06.06.2020

Torej…odločili ste se, da očistite omaro. V njej ste našli cel kup oblačil, ki jih ne potrebujete več. Najbrž se na tem mestu vprašate, kaj bi z njimi storili? Preden jih vržete v smeti, razmislite o njihovem darovanju.

Darovanje je boljše za okolje
S tem, ko rabljena oblačila podarimo, okolje obvarujemo pred veliko škodo. Oblačila, ki jih oddamo na odlagališče, sproščajo strupene toplogredne pline, kot sta ogljikov dioksid in metan, ki se nato razgradijo. Za izdelavo novih oblačil je potrebno na stotine litrov vode, proizvodnja novega tekstila pa predstavlja kar 10 % vseh emisij ogljika na planetu. A če oblačila podarimo v ponovno uporabo, se je vsemu temu mogoče izogniti. 

Pomagajmo ljudem 
Čeprav v svojih oblačilih ne vidimo potenciala, je skoraj gotovo, da ga bo v njih videl nekdo drug. Obstaja veliko ljudi, ki bi z veseljem oblekli rabljena oblačila. A s tem, ko jih odvržemo, ljudem odvzemamo to možnost.

Počutili se bomo bolje
Ko počnemo dobre stvari, pomagamo tudi sebi. Počutili se bomo bolje, saj bomo z darovanjem pomagali nekomu drugemu, ob enem pa se bomo znebili nereda v našem stanovanju.
Skoraj 100% tekstila v vašem domu je mogoče reciklirati ali podariti - ne glede na stanje ali kakovost. To pomeni, da razloga za podarjanje starih oblačil ni! 

Oblačila pa lahko, čisto enostavno (in brez stroškov), podarimo tudi preko našega portala DingDong.si

 

POJDI NA STRAN

Hvala da podarjate!

 

Avtor: Nuša

Naložbo izdelave spletne strani, mobilne aplikacije, spletne trgovine in rezervacijske platforme sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Sofinanciranje je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing.

2 paket