Piškotki


Kaj so piškotki? (Cookies)
Piškotki so datoteke, ki jih ustvarijo spletna mesta, ki jih obiščete. Uporaba spleta je z njimi preprostejša, saj shranijo podatke o brskanju. Spletna mesta lahko s piškotki zagotovijo, da ste prijavljeni, shranijo nastavitve spletnih mest in prikažejo lokalno vsebino.

Imamo dve vrsti piškotkov:
- Piškotke domene ustvari spletno mesto, ki ga obiščete. Spletno mesto je prikazano v naslovni vrstici.
- Piškotke drugih spletnih mest ustvarijo druga spletna mesta. Ta spletna mesta imajo v lasti nekatero vsebino, na primer oglase ali slike, ki jo vidite na spletni strani, ki jo obiščete.

Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletišča, nekateri so namenjeni izboljšanju uporabniške izkušnje, nekateri pa se uporabljajo tudi za spremljanje obiska na spletišču, kar njegovemu upravitelju pomaga pri stalnem izboljševanju spletne strani in uporabnikove izkušnje z njo.

Onemogočanje piškotkov
Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.
 
Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate:


Chrome


Firefox


Opera


IE9


IE 7,8


Safari

Če spremenite, ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom. Sledenju Google Analytics lahko onemogočite tudi na tej povezavi.

Katere piškotke uporabljamo?
V spodnji tabeli najdete piškotke, ki jih uporabljamo na našem spletnem mestu DingDong.si

ci_session dingdong.si HTTP
1P_JAR .google.com HTTP
APISID .google.com HTTP
CONSENT .google.com HTTP
DV www.google.com HTTP
HSID .google.com HTTP
NID .google.com HTTP
SAPISID .google.com HTTP
SID .google.com HTTP
SIDCC .google.com HTTP
SSID .google.com HTTP
__cfduid .addtoany.com HTTP

Naložbo izdelave spletne trgovine in rezervacijske platforme sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Sofinanciranje je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing.

2 paket