Splošni pogoji


Splošni pogoji poslovanja obravnavajo pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

S spletnim mestom https://www.dingdong.si (kasneje DingDong.si) upravlja podjetje Galago d.o.o. (kasneje Galago), ponudnik storitev e-poslovanja.
 

Podatki o podjetju:
GALAGO d.o.o.
Gačnikova pot 2,
2390 Ravne na Koroškem

ID za DDV: SI 73238287 (zavezanec za plačilo DDV)
Matična številka: 6189857000

TRR: SI56 6100 0000 3842 808 pri Delavski hranilnici d.d., Ljubljana
 

Podjetje Galago d. o. o. upravlja naslednje spletne strani
 
www.dingdong.si www.galagomarket.comAvtorske pravice podjetja
Spletno mesto DingDong.si je posrednik med darovalci in naročniki

Vse vsebine, objavljene na DingDong.si, so last podjetja Galago, in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene. Brez dovoljenja podjetja Galago, se jih ne sme kopirati, razmnoževati ali distribuirati na kakršen koli drug način.

Galago si pridržuje pravico do sprememb vsebin, objavljenih na spletni strani DingDong.si.

- Spletno mesto DingDong.si, njen upravljavec in njeni lastniki ne odgovarjajo za resničnost oddanih malih oglasov in njihovo vsebino. Za mali oglas, vključno s fotografijami, povezavami in tekstom, je izključno odgovorna oseba, ki ta mali oglas odda.

- Dostop do spletnega mesta DingDong.si je mogoč tudi preko mobilne verzije spletne strani. Uporabniki spletnega mesta so seznanjeni in soglašajo, da bo vsebina njihovih oglasov, oddanih na spletno mesto DingDong.si, vidna vsem obiskovalcem spletnega mesta DingDong.si, ne glede na način dostopa do spletnega mesta DingDong.si.

- Mali oglasi morajo biti napisani v slovenskem jeziku.

-  Uporabnik se obveže, da ne bo objavljal malih oglasov za koga drugega, brez njegovega soglasja.

- Fotografije v malem oglasu morajo biti fotografije predmeta, ki se oddaja. Objava enake fotografije v več malih oglasih ni dovoljena. Objava logotipov, pasic in ostalih slikovnih gradiv v malih oglasih ni dovoljena.

- Mali oglas mora vsebinsko pripadati v primerno kategorijo.

- Naslov malega oglasa mora opisovati predmet prodaje. V naslov ni dovoljeno vpisovati naslovov drugih spletnih strani ali več enakih znakov zapovrstjo.

- Uporabnik lahko za isti predmet odda samo en mali oglas. Prav tako ni dovoljena objava malih oglasov za isti predmet v dveh različnih kategorijah.
 

Strinjanje s pogoji poslovanja

Ti splošni pogoji poslovanja veljajo za menjavo blaga in storitev, objavljenih na spletni strani https://www.dingdong.si, spletni platformi podjetja Galago d.o.o., Gačnikova pot 2, 2390 Ravne na Koroškem. Z uporabo spletnega mesta se vsak uporabnik strinja, da je seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja in da se z njimi v celoti strinja. Šteje se, da z oddajo naročila v kakršnikoli obliki v celoti sprejemate te splošne pogoje poslovanja.
 

Naročanje blaga in storitve

V spletni trgovini DingDong.si lahko blago in storitve naročite na naslednji način: 
- Preko obrazca v spletni platformi
Pri naročilu preko obrazca na spletni strani je priporočljiva navedba telefonske številke, na katero vas bomo lahko brezplačno obveščali o poteku naročila (vsi prejeti SMSi so za vas brezplačni) in navedba maila, na katerega pošljemo potrdilo naročila.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna s pisno zahtevo po elektronski pošti info@dingdong.si. Račun se hrani na sedežu podjetja Galago d.o.o., Gačnikova pot 2, 2390 Ravne na Koroškem.
 

Postopek prevzema

Vsi izdelki na strani DingDong.si so brezplačni. Uporabnik plača le stroške dostave (po poslovnem ceniku Pošte Slovenije).
 

Načini plačila

Stroške dostave lahko plačate po povzetju, preko Paypala ali s kreditno kartico (Mastercard ali Visa). Osebni prevzem izdelkov je mogoč le v primeru, da se z uporabnikom (preko sporočila na spletni strani DingDong.si) dogovorite za osebni prevzem.

Pošiljka bo odposlana preko Pošte Slovenije. Če ob dostavi niste dosegljivi, vas bo paket počakal na najbližji poštni poslovalnici, prejeli pa boste obvestilo o pošiljki.

Strošek pošiljanja se obračunava po ceniku poštnih storitev (Pošta Slovenije – Poslovni paket) v notranjem prometu: 

Težjih paketov ne sprejemamo!

Naročeni izdelki bodo najverjetneje odposlani že naslednji delovni dan od naročila, najkasneje pa v 3 delovnih dneh.
 

Piškotki 

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se shranijo na vaš računalnik ob obisku našega spletnega mesta in ne škodijo vaši strojni ali programski opremi. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. 

Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Uporabo piškotkov v Evropski uniji (EU) določa Direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah 2002/58/ES, katere člen, ki se nanaša na piškotke in podobne tehnologije, je bil spremenjen z Direktivo 136/2009.

V slovenski zakonodaji uporabo piškotkov določa Zakon o elektronskih komunikacijah oziroma ZEKom-1 (Uradni list št. 109/2012), katerega 157. člen predstavlja pravno osnovo za skrb za zasebnost uporabnikov spleta.

Spletna stran https://www.dingdong.si za delovanje strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov, spremljajo pa aktivnosti obiskovalcev in zanimanje z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo spletne strani obiskovalci soglašajo z njihovo uporabo.
Več o piškotki si preberi tukaj 
 

Varovanje osebnih podatkov

Podjetje Galago d.o.o. se zavezuje, da bo varovalo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne platforme. Zbrane osebne podatke bo Podjetje uporabljalo izključno za opravljanje storitev, ki jih ponuja. Podjetje spoštuje zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne platforme, zato bo storilo vse potrebno, da jih zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami. Osebni podatki uporabnikov so eno izmed področij, kateremu podjetje posveča izredno skrb in pozornost, saj se zaveda občutljive narave tega področja.

Posredovanje uporabnikovih osebnih podatkov podjetju je v določenih primerih nujno, da lahko obdelovalec kot ponudnik izpolnjuje svoje pogodbene obveznosti do uporabnika. Ponudnik zbrane osebne podatke trajno varuje skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07) (ZVOP-1), Zakonom o elektronskih komunikacijah (Uradni list RS, št. 109/12, 110/13, 40/14 – ZIN-B, 54/14 – odl. US, 81/15 in 40/17) in Splošno uredbo o varstvu podatkov (angl. General Data Protection Regulation – GDPR).
 

Uporaba osebnih podatkov

Podjetje za potrebe opravljanja storitev, ki jih ponuja, zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje uporabnikove podatke:
- ime in priimek
- naslove za dostavo
- naslov elektronske pošte (uporabniško ime)
- geslo v šifrirani obliki
- kontaktno telefonsko številko
- državo bivanja
- druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini
- druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno doda naknadno v svojem profilu
 
Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, podjetje ne odgovarja.
Podatkov ponudnik ne posreduje tretjim osebam, razen pogodbenim izvajalcem, s katerimi ima ponudnik sklenjeno pogodbo o varovanju osebnih podatkov in ki so pogodbeno zavezani k istim standardom varovanja osebnih podatkov kot ponudnik.

Ponudnik osebne podatke zbira z izrecno privolitvijo oz. soglasjem posameznikov. Soglasja hrani skupaj z njihovo vsebino in vsebino obrazca, s katerim so bila dobljena.

Zbirke osebnih podatkov ponudnik hrani na območju Republike Slovenije ter jih ne iznaša v druge države.
 

Namen uporabe

Osebni podatki, ki so pridobljeni preko spletne strani DingDong.si za namen izvedbe spletnega nakupa, se uporabljajo izključno za potrebe izvedbe in dostave naročila.

Soglasje k hrambi, obdelavi in posredovanju osebnih podatkov s sodelovanjem v nagradnih igrah ali naročilu na novice preko elektronske pošte, uporabnik dovoljuje podjetju Galago d.o.o., obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S podanim soglasjem uporabnik dovoljuje podjetju Galago d.o.o., da kot upravljavec zbirke osebnih podatkov obdeluje zbrane osebne podatke za namene vzorčenja, anketiranja in statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe storitev, prilagajanje ponudbe in segmentacije, za raziskave trga, obveščanje o ponudbi, novostih in ugodnostih, za pošiljanje novic preko elektronske pošte, telefonske številke in drugega oglasnega gradiva, obveščanju uporabnikov o storitvah spletnega centra DingDong.si in podjetja Galago d.o.o., ter povezanih oseb in za druge oblike uporabe posredovanih podatkov, v katere uporabnik spletne strani posebej privoli.

Navedene podatke lahko podjetje Galago d.o.o., obdeluje za lastne potrebe do preklica privolitve z zahtevo za odstranitev osebnih podatkov iz baze, sicer pa le toliko časa, kolikor je nujno potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili podatki zbrani, tj. 3 mesece za udeležence nagradnih iger, 10 let za zmagovalce nagradnih iger ter do odjave naročnika na novice, oziroma dokler upravljavec ne preneha s svojo dejavnostjo na trgu. V času upravljanja osebnih podatkov ima posameznik na zahtevo možnost vpogleda in ažuriranja podatkov v bazi podatkov.

Od prejemanja sporočil preko posameznih komunikacijskih kanalov se lahko posameznik kadar koli odjavi. Navodila za odjavo se nahajajo TUKAJ – link na odjava od email novic
 

Izvajanje politike zasebnosti

Podjetje ima, skladno z Zakonom o varovanju osebnih podatkov, varovanje osebnih podatkov urejeno s Pravilnikom o varovanju osebnih podatkov.
Vse pri podjetju redno ali honorarno zaposlene osebe, ki imajo dostop do osebnih in drugih podatkov uporabnikov, so seznanjene z določili Pravilnika o varovanju osebnih podatkov in z dolžnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov in so dolžne upoštevati ta določila o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov spletne trgovine. Dolžnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja s podjetjem.

Registrirani uporabniki lahko kadarkoli prenehajo uporabljati spletno trgovino in lahko prekličejo svojo registracijo. To storijo tako, da s pisno izjavo sporočijo preklic registracije. Pred podajo izjave o preklicu registracije mora uporabnik podjetju poravnati vse še neporavnane obveznosti iz naslova opravljenih nakupov v spletni trgovini. Podjetje bo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine v okviru te politike zasebnosti varovalo tudi v primeru preklica registracije.
 

Obvestila

Obvestila o stanju naročila: Pridržujemo si pravico, da vas na telefonsko številko, ki ste jo vpisali v postopku naročila, preko sms sporočila obvestimo, ko je vaše naročilo odpremljeno ali ko je naročilo pripravljeno za osebni prevzem. Če artikli za osebni prevzem niso bili prevzeti več kot 5 dni, si pridržujemo pravico klica na posredovano telefonsko številko, kot opomnik za prevzem artiklov.

Obvestila: Po prijavi na obvestila bosta vaše ime, telefonska številka in elektronski naslov z vašim dovoljenjem uporabljena v promocijske namene, dokler se iz obveščanja ne odjavite. Na prejemanje obvestil ste prijavljeni le, če je ob naročilu obkljukano posebno polje, ki vam omogoča prijavo na obvestila. 

Iz baze prejemnikov obvestil se lahko kadarkoli odjavite s sporočilom na info@dingdong.si ali s klikom na povezavo »Odjava« na dnu promocijskih elektronskih sporočil.
Za odjavo od občasnih promocijskih SMS sporočil na prejeto SMS sporočilo odgovorite z besedilom »Odjava« in vašo telefonsko številko bomo odstranili iz baze prejemnikov sporočil.

Naložbo izdelave spletne trgovine in rezervacijske platforme sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Sofinanciranje je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing.

0 paket